Dia Mundial per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil

Amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Sexual Infantil, que se celebra cada 19 de novembre, la Biblioteca Pública de Palma va organitzar un contacontes infantil per tal de donar visibilitat sobre aquesta problemàtica entre els infants i les seves famílies.
L’espectacle, basat en el conte homònim de Cecília Giménez i Rosa Mascaró La màgia dels secrets, explica la història sobre l’abús infantil contat des de la vivència de l’infant i, alhora, esdevé una eina de prevenció i sensibilització tant a l’àmbit escolar com familiar.
La representació tingué lloc el passat 16 de novembre a càrrec de la Fada Despistada, alter ego de Cecília Giménez, qui ens ha contestat algunes preguntes que li hem fet sobre el seu nou espectacle.
Com sorgeix la idea d’escriure La màgia dels secrets?
Feia anys que trobava la necessitat d’abordar aquesta qüestió des de la meva experiència personal, perquè crec que l'única manera d’arribar als infants és parlant d’igual a igual, i afrontant la veritat.
Quina és la principal reflexió que voleu transmetre amb aquest conte?
Que allò que t’ha passat no et defineix, només és una marca més a la teva història personal. Si ho pots resoldre amb amor, pot arribar a ser com la cicatriu, que et queda com quan vares caure amb la bicicleta i et varen enguixar el braç…
“Mira fins on he arribat deixant endur-me pel vent, som com som”, afirma Cecília Giménez.
Quina és la reacció dels nins i nines quan escolten la història?
Molt de silenci, cares de pena i empatia, i després de la cançó, cares amigues, com de complicitat. Hi ha molta sorpresa quan els enseny el meu 'buratatxo'.

