PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS CULTURALS
La Biblioteca Pública de Palma Can Sales, gestionada per la Direcció General de Cultura, presenta per primera vegada una programació estructurada i estable d’activitats culturals, i continua amb la programació d’activitats culturals infantils, que té una llarga trajectòria.
La biblioteca, molt activa i connectada amb la seva comunitat d’usuaris, desenvolupava des de fa molt d’anys un gran nombre d’activitats molt diverses, tant pròpies, com el club de lectura, com en col·laboració amb escriptors, editorials, llibreries, casals, l’associació d’amics de la biblioteca i moltes altres institucions. A més, sempre ha dedicat especial atenció a la commemoració de dies especials per la cultura, com el Dia de les Biblioteques o el Dia de les Escriptores.
La programació vol recollir totes les activitats pròpies de la biblioteca que ja es fan i altres noves que es posen en marxa per completar una oferta cultural variada i per a tots els públics. Com la biblioteca, que és un servei públic obert a tots els ciutadans, totes les activitats són gratuïtes, subvencionades per la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. La programació inclou el club de lectura, conferències, xerrades, converses i lectures commemoratives. Com a novetat, es volen oferir als usuaris tallers de producció creativa relacionats amb la lectura i els llibres, tant d’escriptura com d’enquadernació i cal·ligrafia.
El club de lectura és l’activitat més pròpia d’una biblioteca, consisteix en el comentari en grup d’una obra literària, que tots els membres del club han llegit prèviament. A Can Sales, el club té una llarga trajectòria, es du a terme des de 2008 i surten molt poques places perquè els seus membres continuen any rere any. Les lectures, seleccionades per la coordinadora Maria José García Mulas, es reparteixen gratuïtament a tots els membres. Per octubre, el club de lectura començarà amb la lectura de la novel·la El mag, de Colm Tóibín.
La programació inclou les conferències del cicle Biblioteca d’escriptors, dedicat a escriptors que aprofundeixen en l’ofici d’escriure i vinculen els seus autors de referència amb la seva creació literària. El cicle comença el 4 de novembre amb la conferència de l’escriptora Helena Tur sobre la transgressió en Mary Shelley, i per desembre espera l’escriptora Espido Freire, Premio Planeta 1999, per una conferència sobre l’escriptora anglesa Jane Austen. El cicle tindrà continuació fins el mes de juny de 2023 amb els escriptors Mikel Santiago, María Oruña, Elisa Sebbel, Laura Fernández i Bárbara Gil.
També comença per novembre el cicle de xerrades i tallers sobre alimentació i salut a càrrec de la dietista i nutricionista Raquel Bernácer, que pretén ensenyar que és possible una altra forma de consumir de forma saludable tant per a nosaltres com per al medi ambient, amb productes locals i de quilòmetre 0. Amb aquesta activitat la biblioteca treballa en la consecució del ODS 3 Salut i benestar i ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles.
El taller d’escriptura creativa, a càrrec de l’escriptor Javier Cànaves, vol ser una porta d’entrada a l’ofici d’escriure, donant les eines per escriure una novel·la, un recull de contes o un assaig. Està estructurat en nou sessions, una mensual, que tindran lloc el primer dilluns de cada mes d’octubre fins a juny. El termini d’inscripció és des de dia 21 de setembre fins dia 1 d’octubre, i els alumnes inscrits continuaran tot el curs.
Els tallers de cal·ligrafia i d’enquadernació, a càrrec del Taller Verd de les artesanes Paz Alomar i Adriana Forteza, estan destinats al públic general, sense coneixements previs. Els tallers de cal·ligrafia volen possibilitar l’encontre amb el potencial creatiu de la lletra escrita i divulgar la cal·ligrafia històrica com a part del nostre patrimoni cultural, mentre que els tallers d’enquadernació ofereixen una iniciació al món del llibre i la carpeteria mitjançant l'aprenentatge dels principis bàsics de l'enquadernació artesanal. La inscripció es fa per separat a cada un dels tallers.
El Petit Bibliocultura, la programació d’activitats infantils de la biblioteca, inclou contacontes, teatre en petit format i tallers musicals, artístics i de robòtica, adreçats a diferents franges d’edat. Amb aquesta programació es vol donar l’oportunitat de viure la cultura amb els més petits, dinamitzar l’espai de lectura infantil i acostar la biblioteca a les famílies que encara no la coneixen a través de la participació en la vida cultural de la ciutat.
A l'apartat d'activitats d'aquesta pàgina web es pot trobar més informació de cada activitat i descarregar el programa d’aquest trimestre. Per no perdre informació sobre tot el que succeeix a la biblioteca, teniu a la vostra disposició el servei de difusió per whassapp.

